Νυφικό Χτένισμα & Μακιγιάζ: Νέες Τάσεις και Συμβουλές από τα Care For Your Hair

29/10/2020
Νυφικό Χτένισμα & Μακιγιάζ: Νέες Τάσεις και Συμβουλές από τα Care For Your Hair Νυφικό Χτένισμα & Μακιγιάζ: Νέες Τάσεις και Συμβουλές από τα Care For Your Hair Care For Your Hair
 • Μπορεί η περίοδος που διανύουμε να είναι δύσκολη, όμως εμείς στο Gamos Portal, γνωρίζουμε ότι κάθε γυναίκα και μέλλουσα νύφη δεν σταματάει να ονειρεύεται το γάμο της και φυσικά την εμφάνιση της! Το νυφικό χτένισμα και το νυφικό μακιγιάζ είναι οι λέξεις - κλειδιά που θα μας απασχολήσουν σε αυτό το άρθρο, γι' αυτό και βρήκαμε για εσάς την ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου Care For Your Hair, επαγγελματία κομμώτρια και μακιγιέζ, κα Νικολέτα Πατέλη. Με δύο καταστήματα, ένα στη Νίκαια και ένα στον Κορυδαλλό και πολυετή εμπειρία στο χώρο της ομορφιάς, η κα Πατέλη απάντησε ευχάριστα σε όλες μας τις ερωτήσεις, με σκοπό να ικανοποιήσουμε κάθε νύφη! Διάβαστε περισσότερα παρακάτω. 

  Πόσα χρόνια βρίσκεστε στο χώρο της αγοράς του γάμου;

  Επαγγελματικά ασχολούμαι με την κομμωτική και το μακιγιάζ από το 1998 ενώ από το 2005 έχω τον δικό μου χώρο, οπότε και εντάχθηκα στην αγορά του γάμου και της βάπτισης. Επίσης έχω εργαστεί στα backstage μεγάλων Έκθέσεων Γάμου και Βάπτισης σε Θεσσαλονικη και Αθήνα, σε συνεργασία με μεγάλους Οίκους Νυφικών.

  Πόσο διαφορετικές είναι οι απαιτήσεις μιας νύφης, σε σχέση με μια μέση πελάτισσα και πώς τις διαχειρίζεστε;

  Κάθε πελάτισσα την αντιμετωπίζω το ίδιο. Παρόλα αυτά, άλλες απαιτήσεις έχει η προετοιμασία για ένα νυφικό χτένισμα και άλλες απαιτήσεις έχει ένα απλό, καθημερινό χτένισμα.  Στο νυφικό χτένισμα η κουπ ή το χρώμα οφείλει να ξεχωρίζει. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, για μένα κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και πάντα φροντίζω για το καλύτερο αποτέλεσμα.

  Πώς μπορεί μία νύφη να βρει το μακιγιάζ και το χτένισμα που θα της πηγαίνει καλύτερα;

  Για να βρει μία νύφη το μακιγιάζ και το χτένισμα που της πηγαίνει καλύτερα έχει μεγάλη σημασία ο τύπος νυφικού που έχει διαλέξει. Άλλο χτένισμα θα κάνουμε αν έχει διαλέξει ένα boho νυφικό, άλλο αν έχει διαλέξει ένα ρομαντικό. Πολλές φορές βέβαια οι νύφες προσπαθούν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο και λαμπερό για να ξεχωρίσουν, με το αποτέλεσμα να είναι έξω από το στυλ και την προσωπικότητα τους. Έτσι δεν έχουμε ένα όμορφο φυσικό look. Γι' αυτό πάνω απ' όλα προτείνουμε μία νύφη να είναι ο εαυτός της και εμείς με τη σειρά μας και την εμπειρία μας, θα την καθοδηγήσουμε για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

  Νυφικό μακιγιάζ - χτένισμα από το care for your hair

  Πόσες πρόβες μπορεί να κάνει μέχρι να καταλήξει στο τελικό αποτέλεσμα;

  Αυτό εξαρτάται από τη νύφη. Εμείς μπορούμε να κάνουμε από μια πρόβα μέχρι τρεις. Φυσικά σε κάθε πρόβα δεν κάνουμε μόνο ένα χτένισμα. Επομένως, αν σε μια πρόβα δοκιμάσουμε ό,τι υπάρχει σε σγουρό, σε μία επόμενη μπορούμε να δοκιμάσουμε ό,τι υπάρχει σε ίσιο.

  Εσείς αναλαμβάνετε και το μακιγιάζ και το χτένισμα. Τι πλεονεκτήματα έχει μία νύφη που θα επιλέξει τον ίδιο επαγγελματία για μακιγιάζ και χτένισμα;

  Το βασικό πλεονέκτημα που έχει μία νύφη όταν επιλέξει έναν επαγγελματία για μακιγιάζ και χτένισμα είναι ο χρόνος. Αυτό γιατί αν έχει επιλέξει δυο διαφορετικούς επαγγελματίες δεν θα μπορέσει να υπάρξει σωστή διαχείριση χρόνου την πιο σημαντική μέρα της ζωής της. Όταν έχεις δυο επαγγελματίες ο καθένας χρειάζεται δικό του διαφορετικό χρόνο για να αναδείξει καλύτερα τη δουλειά του, ενώ ο ένας επαγγελματίας μπορεί να χειριστεί καλύτερα τόσο το χρόνο όσο και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς επιβλέπει μακιγιάζ και χτένισμα από την αρχή μέχρι το τέλος.
   

  Τι είδους χρωματικές παλέτες ταιριάζουν στις μελαγχρινές γυναίκες, τι είδους στις ξανθές και τι είδους στις κοκκινομάλλες;

  Τα δύο πιο βασικά στοιχεία που θα καθορίσουν τα χρώματα του μακιγιάζ μίας γυναίκας είναι το χρώμα της επιδερμίδας και του ματιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ορισμένες χρωματικές παλέτες με βάση το χρώμα των μαλλιών, αυτές είναι οι εξής: 

  • Στις μελαγχρινές ταιριάζουν περισσότερο τα γήινα: μπεζ, καφέ, μπρονζέ και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και πορτοκαλί.
  • Στις ξανθές ταιριάζουν χρώματα όπως: το μπεζ, το καφέ, το ροζ, το ροδακινί και ίσως και το λαδί 
  • Στις κοκκινομάλλες ταιριάζουν χρώματα όπως: το λιλά, το γκρι, το ροζ, το βερικοκί και σε εξαιρετικές περιπτώσεις το σκούρο μοβ.  

  Νυφικό μακιγιάζ - χρωματικοί συνδυασμοί από το care for your hair

  Ποιες είναι οι νέες τάσεις στο νυφικό χτένισμα και στο νυφικό μακιγιάζ για το 2021;

  Η νέα τάση στο νυφικό χτένισμα απευθύνεται σε γυναίκες που τους αρέσει να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Αυτή η πρόταση είναι το λεγόμενο "χτενισμένο – αχτένιστο" ή αλλιώς το "επιμελώς – ατημέλητο". Αν πάλι δεν προτιμάτε κάτι τέτοιο, εναλλακτική πρόταση αποτελεί το "μισά πάνω – μισά κάτω", όμορφες πλεξούδες, στημένες ή μπλεγμένες, απλά χτενίσματα αλλά με πλούσιο όγκο και γενικά το ρουστίκ στυλ, δηλαδή το φυσικό χτένισμα. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε ένα natural look και να το διακοσμήσετε με αξεσουάρ (π.χ. ένα στεφανάκι, πέπλο). Όσον αφορά το μακιγιάζ, εδώ δεν υπάρχει μόδα. Σημασία έχει να βρείτε αυτό που ταιριάζει στην καθεμιά.

  Νυφικό χτένισμα μισά πάνω - μισά κάτω από το care for your hair

  Νυφικό χτένισμα πλεξούδα από το care for your hair

  Οι επαγγελματίες της ομορφιάς είναι αυτοί που κατεξοχήν βρίσκονται κοντά στη νύφη και τον περίγυρό της. Πώς επηρεάζουν την δουλειά σας τα μέτρα για τον κορωνοϊό;

  Αναγνωρίζουμε ότι η εποχή είναι δύσκολη για όλους τους κλάδους, όπως και για τον δικό μας. Φυσικά παίρνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αισθάνεστε ασφαλείς τόσο εσείς όσο και οι δικοί σας άνθρωποι. Η πρόβα γίνεται στον χώρο μας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας και αντισηπτικού και περιορισμένος αριθμός ατόμων). Όσο για την ημέρα του γάμου, ερχόμαστε στο χώρο σας τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα (χρήση μάσκας και αντισηπτικού), όπως επίσης μετά από το τέλος κάθε υπηρεσίας που απαιτεί τη χρηση εργαλείων (π.χ. βούρτσες, χτένες, πινέλα) γίνεται η απαραίτητη αντικατάσταση.

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!