Next Day Photoshooting: Το trend που ξεκίνησε από την Ελλάδα

02/01/2019
Next Day Photoshooting Next Day Photoshooting Panos Recouniotis Wedding Photography
 • Ένα τυχαίο γεγονός που μετατράπηκε σε αγαπημένη συνήθεια των νεόνυμφων.

  Ένα τυχαίο λάθος το 1998 στέρησε από τη νύφη την ανθοδέσμη της κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης μετά το μυστήριο και ενέπνευσε τον φωτογράφο της Πάνο Ρεκουνιώτη να διορθώσει το “λάθος” συνεχίζοντας τη φωτογράφιση την επόμενη μέρα!

  Κάπως έτσι ξεκίνησε η Next Day Φωτογράφηση Γάμου από τον Πάνο Ρεκουνιώτη και η συνέχεια δεν ήταν καθόλου τυχαία.

  Με εμπειρία από το 1994 στη Φωτογράφηση Γάμου και από το 1998 στην Καλλιτεχνική Φωτογράφηση του Next Day, ο Πάνος Ρεκουνιώτης συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία μία νέας εποχής για τη φωτογραφία. Με φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες, οι φωτογραφίες του δεν περνούν απαρατήρητες! Αντιθέτως, ξεχωρίζουν για τον σύγχρονο αέρα που αποπνέουν καθώς και για τα στοιχεία "τρέλας" που εμφανίζουν τα ζευγάρια που τον εμπιστεύονται για φωτογράφο τους.

  Φωτογράφηση Next Day με φόντο το ηλιοβασίλεμα by Panos Recouniotis Φωτογράφηση Next Day με φόντο το ηλιοβασίλεμα by Panos Recouniotis

  Next Day Photoshooting by Panos Recouniotis

  Γιατί να επιλέξετε να κάνετε Φωτογράφηση Next Day; 

  Στο βασικό ερώτημα “γιατί να επιλέξουν οι μελλόνυμφοι να κάνουν μία next day φωτογράφηση” θα περίμενε κανείς ως απάντηση κάτι σχετικό με την υψηλή καλλιτεχνική απόδοση των φωτογραφιών που έχει ένα next day photoshooting.

  Η πραγματική απάντηση όμως κρύβεται σε πιο πρακτικά ζητήματα. Σύμφωνα με τον Πάνο Ρεκουνιώτη, η φωτογράφηση αυτή δίνει λύση σε πρακτικής φύσεως προβλήματα που προκύπτουν στους γάμους, όπως για παράδειγμα το κατάλληλο φως.

  Επειδή οι περισσότεροι γάμοι είναι απογευματινοί, στερούνται της καλλιτεχνικής δυνατότητας που σου προσφέρει η φωτογράφιση της επόμενης ημέρας και αυτό γιατί μέχρι να τελειώσει το μυστήριο και ο χαιρετισμός του ζεύγους θα έχει νυχτώσει. Ο φωτογράφος σας χρειάζεται το φως της ημέρας για να μπορέσει να δουλέψει σωστά και να αναδειχθούν οι φωτογραφίες σας.

  Next Day Photoshooting σε θαλάσσιο extreme σπορ by Panos RecouniotisNext Day Photoshooting σε θαλάσσιο extreme σπορ by Panos Recouniotis

  Επιπλέον, σε μία εκκλησία που μετά το πέρας των μυστηρίων κλείνει τα φώτα του προαύλιου χώρου και εν αναμονή των καλεσμένων που βρίσκονται ήδη στο χώρο δεξίωσης και σας περιμένουν, οι συνθήκες αυτομάτως δεν φαντάζουν και τόσο ιδανικές όσο περιμένατε για να απαθανατίσετε τις καλύτερες σας φωτογραφίες.

  Άρα, πραγματοποιώντας το next day photoshooting αποφεύγετε την πολύωρη φωτογράφηση μετά το μυστήριο και γλιτώνετε χρόνο από τους καλεσμένους και τη δεξίωση που προϋποθέτει την είσοδο σας για να ανοίξει το σέρβις.

  Φωτογράφηση Next Day by Panos RecouniotisΦωτογράφηση Next Day by Panos Recouniotis

  Φωτογράφηση Next Day με το ζευγάρι στις λάσπες, by Panos RecouniotisΦωτογράφηση Next Day με το ζευγάρι στις λάσπες, by Panos Recouniotis

  Όταν ρωτήσαμε τον Πάνο Ρεκουνιώτη πως καταφέρνει τα ζευγάρια να κάνουν όλες αυτές τις “τρελές” λήψεις με άλματα ή βουτώντας στο νερό, στις λάσπες και πολλά περισσότερα, μας απάντησε ότι τα ζευγάρια είναι εκείνα που έρχονται σε εκείνον πια και μάλιστα τα περισσότερα ζευγάρια ξέρουν καλά τι θέλουν.

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “Παλιά οι δουλειές κλείνονταν από συστάσεις. Εμείς προτείναμε διάφορα concepts και σιγά σιγά, από στόμα σε στόμα, μας μάθαιναν. Τώρα πια έχουν δει διάφορες φωτογραφήσεις μας μεσα στα χρόνια, με αποτέλεσμα να έρχονται έτοιμοι για κάθε είδους λήψη. Υπάρχει τέτοια εμπιστοσύνη που ακολουθούν και τις πιο τρελές ιδέες”.

  Next Day Photoshooting by Panos Recouniotis

  Εξάλλου, όπως όλοι γνωρίζουμε, η δουλειά κρίνεται εκ του αποτελέσματος και σε ό,τι αφορά τον Πάνο Ρεκουνιώτη δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από τις ίδιες τις φωτογραφίες του.

  Next Day Photoshooting με χρώματα by Panos RecouniotisNext Day Photoshooting με χρώματα by Panos Recouniotis

  Φωτογράφηση Next Day στην θάλασσα με το ζευγάρι σε άλογα, by Panos RecouniotisΦωτογράφηση Next Day στην θάλασσα με το ζευγάρι σε άλογα, by Panos Recouniotis

  Αναρωτηθήκαμε βέβαια και για τα πιο πρακτικά ερωτήματα που μπορεί να θέσει ένα ζευγάρι για να αποφασίσει να κάνει το next day photoshooting.

  Η φωτογράφηση γίνεται ακριβώς την επόμενη μέρα του γάμου;

  Η φωτογράφηση συνήθως δεν γίνεται την επόμενη μέρα του γάμου για πρακτικούς λόγους. Το ζευγάρι είναι κουρασμένο από το ξενύχτι ή η τοποθεσία που έχει επιλέξει προϋποθέτει ορισμένες ώρες ταξιδιού. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι διαλέξετε να κάνετε τη φωτογράφιση μία ξεκούραστη μέρα για εσάς, χωρίς την πίεση των ημερών του γάμου.

  Πώς επιλέγεται η τοποθεσία;

  “Η ουσία είναι στο πώς βγάζεις, όχι στο που βγάζεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πάνος Ρεκουνιώτης. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του βέβαια, θα σας προτείνουν διάφορες τοποθεσίες ανάλογα το concept που έχετε φανταστεί για την φωτογράφιση σας.

  Φωτογράφηση Next Day με τον γαμπρό να εξασκεί τις πολεμικές τέχνες, by Panos RecouniotisΦωτογράφηση Next Day με τον γαμπρό να εξασκεί τις πολεμικές τέχνες, by Panos Recouniotis

  Πρέπει απαραίτητα η νύφη να φοράει το νυφικό και ο γαμπρός το κοστούμι; Τι άλλο μπορεί να χρειάζεται το ζευγάρι κατά την προετοιμασία του για τη φωτογράφηση;

  Το ύφος και τον χαρακτήρα της φωτογράφησης τον δίνετε εσείς. Επομένως, δεν σας περιορίζει κανείς ως προς την εμφάνιση εκτός από την ίδια την ιδιαίτερη στιγμή του γάμου. Ο Πάνος Ρεκουνιώτης προτείνει η νύφη να φοράει το νυφικό για να μπορεί να έχει μία συνέχεια το album των φωτογραφιών που θα σας παραδώσει αργότερα. Εξίσου απαραίτητο αξεσουάρ για τη φωτογράφιση είναι και η νυφική ανθοδέσμη.

  Next Day Photoshooting με το ζευγάρι σε κόκκινη βέσπα, by Panos RecouniotisNext Day Photoshooting με το ζευγάρι σε κόκκινη βέσπα, by Panos Recouniotis

  Next Day Photoshooting με όχημα τετρακίνησης σε off road, by Panos RecouniotisNext Day Photoshooting με όχημα τετρακίνησης σε off road, by Panos Recouniotis

  Εφοδιαστείτε λοιπόν με όλη σας την καλλιτεχνική και παιχνιδιάρικη διάθεση για μία φωτογράφηση που, αν και ξεκίνησε τυχαία, έχει γίνει must στην εποχή μας και προσθέστε περισσότερες αξέχαστες στιγμές στην εμπειρία του γάμου σας!

  Παρακάτω μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από το portfolio του Πάνου Ρεκουνιώτη και να ονειρευτείτε τη δική σας next day φωτογράφηση!

   

  • Προτείνουμε:

   Δείτε το "Panos Recouniotis Wedding Photography" και επικοινωνήστε εδώ.

  • Επιμέλεια: Άννα Χουρβουλιάδου
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!