Ατελιέ Νυφικών Noel Collection - Πώς Να Φτιάξω Το Τέλειο Νυφικό Φόρεμα

08/04/2020
Ατελιέ Νυφικών Noel Collection - Πώς Να Φτιάξω Το Τέλειο Νυφικό Φόρεμα Ατελιέ Νυφικών Noel Collection - Πώς Να Φτιάξω Το Τέλειο Νυφικό Φόρεμα Noel Collection
 • Κάθε μέλλουσα νύφη θέλει να ξεχωρίζει και να είναι μοναδικά όμορφη τη μέρα του γάμου της. Καθώς το νυφικό είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για μια μοναδική εμφάνιση, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε χρήσιμα tips και συμβουλές για το πως να δημιουργήσετε το νυφικό των ονείρων σας.

  Επικοινωνήσαμε με την κ. Ελένη, ιδιοκτήτρια του ατελιέ νυφικών Noel Collection στο κέντρο της Αθήνας, η οποία μας ενημέρωσε τόσο για τις τελευταίες τάσεις της μόδας στο νυφικό όσο και για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μία νύφη για να βρει το τέλειο νυφικό!

  Πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στο χώρο;

  "Συνολικά είμαι 30 χρόνια στο χώρο της μόδας. Έχω σπουδάσει 2,5 χρόνια μοδιστρική ενώ έχω υπάρξει για 5 χρόνια καθηγήτρια για κατασκευή πατρόν, σχεδίου και ραφής. Δούλεψα 13 χρόνια μέχρι που αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου ατελιέ, το οποίο διατηρώ εδώ και 7 χρόνια στο κέντρο της Αθήνας". 

  Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις της μόδας στο νυφικό;

  "Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ στη μόδα το glitter! Το τούλι από glitter, η κιπούρ δαντέλα από glitter, όπως επίσης και το κεντημένο δίχτυ με glitter. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα κρόσια και τα φτερά! To minimal style και το boho romantic είναι οι τάσεις που δείχνουν να έχουν αγαπήσει πολύ οι Ελληνίδες νύφες.

  Καθώς βέβαια η μόδα ξεκινάει από τη Γαλλία και την Ιταλία, υπάρχουν και νέες τάσεις για ξεχωριστές νυφικές εμφανίσεις. Η νέα τάση θέλει τις νύφες να φοράνε παντελόνα! Η παντελόνα με crop top μπούστο ή μη, είναι η νέα πρόταση!"

  Νυφικό Noel Collection

  Νυφική παντελόναΠηγή

  Ποια είναι όμως τα βήματα για να ράψουμε ένα νυφικό στα μέτρα μας; Πώς μπορεί το νυφικό σου να ξεχωρίσει;  Η κ. Ελένη απαντά σε όλες τις δικές μας - και δικές σας - ερωτήσεις!

  Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ράψουμε ένα νυφικό;

  "Η δημιουργία ενός νυφικού μπορεί να χρειαστεί από 1 έως 3 μήνες. Ο χρόνος δημιουργίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι η περιοχή που μένει η νύφη. Αν για παράδειγμα μένει μακριά, θα πρέπει να έχει χρόνο για να έρχεται για τις πρόβες. Το βασικότερο όμως έγκειται στο πόσες πρόβες θα χρειαστεί να κάνουμε μέχρι να τελειοποιήσουμε το νυφικό". 

  Πόσες πρόβες χρειάζεται συνολικά;

  "Κανονικά, οι πρόβες που χρειάζεται μία νύφη είναι τρεις με τέσσερις. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε περισσότερες ή λιγότερες ανάλογα με τις επιθυμίες της νύφης αλλά και το πόση εργασία απαιτεί το κάθε νυφικό".

  Πώς ξεκινάμε λοιπόν;

  "Την πρώτη φορά που θα έρθει μία νύφη στο ατελιέ, σκοπός μας είναι να βρούμε το σχέδιο που της αρέσει και της ταιριάζει. Βάσει του σχεδίου, βρίσκουμε το ανάλογο ύφασμα. Δείγματα υφασμάτων έχουμε στο ατελιέ αλλά φυσικά μπορεί να χρειαστεί να πάμε μαζί σε καταστήματα χονδρικής. Στη συνέχεια παίρνουμε μέτρα καθώς χρειάζεται να κάνουμε το πατρόν και να ετοιμάσουμε το φόρεμα για την πρώτη πρόβα που θα ακολουθήσει σε 1 με 2 εβδομάδες".

  Πώς διαλέγουμε σχέδιο νυφικού;

  "Οι περισσότερες νύφες είναι ήδη ενημερωμένες και ξέρουν τι θέλουν, έχοντας δει τα σχέδια που τους αρέσουν στο internet. Μπορείτε λοιπόν να μας δείξετε το σχέδιο που σας αρέσει από το διαδίκτυο ή να το σχεδιάσετε μαζί με την σχεδιάστρια μας! Σε κάθε περίπτωση, σχέδιο πρέπει να διαλέξουμε σύμφωνα με την τοποθεσία του γάμου, την περίοδο που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος (π.χ. χειμώνα ή καλοκαίρι), το σωματότυπο της νύφης, το χρώμα του δέρματος, τα μαλλιά, ακόμα και το στυλ των ρούχων που προτιμάει! Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Μαζί θα τα συζητήσουμε όλα και θα βρούμε το νυφικό των ονείρων σας!"

  Νυφικό Noel Collection

  Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μία νύφη σε κάθε πρόβα;  

  "Στην 1η πρόβα εξετάζουμε την εφαρμογή του φορέματος και το ύφασμα. Φυσικά, αυτό αποτελεί ένα ενδεικτικό πρώτο δείγμα.

  Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η 2η πρόβα, η οποία μπορεί να απέχει από δύο εβδομάδες μέχρι ένα μήνα από την πρώτη πρόβα. Στην 2η πρόβα η γραμμή του νυφικού μπορεί να μην έχει τελειώσει αλλά σίγουρα έχει φτάσει σε ένα πιο ολοκληρωμένο στάδιο. Βλέπουμε την εφαρμογή, το μάκρος και πάνω απ' όλα ακούμε τη νύφη. Αν κάτι δεν της αρέσει δοκιμάζουμε αλλαγές. Στη 2η πρόβα καλό είναι η νύφη να έχει μαζί της και τα νυφικά παπούτσια έτσι να βρούμε μαζί το τέλειο μήκος! Επίσης, σε αυτήν την πρόβα, θα δούμε αν η φούστα χρειάζεται φουρό, αν θα επιλέξουμε πέπλο και οποιοδήποτε άλλο νυφικό αξεσουάρ."

  Στην 3η και τελική πρόβα, περίπου μετά από ένα μήνα, το νυφικό φόρεμα και τα αξεσουάρ είναι έτοιμα. Η νύφη ενδείκνυται να έρθει με περιποιημένα μαλλιά και μακιγιάζ έτσι να ώστε να έχει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της εμφάνισης της. Αυτή η πρόβα μπορεί να είναι και η πρόβα παράδοσης. Αν από την άλλη χρειάζονται μικρές αλλαγές, τότε σε μία εβδομάδα μπορεί να έρθει να παραλάβει το νυφικό της.

  Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα εξαρτώνται από το τι θέλει η νύφη και εμείς είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε! Αν επιθυμεί να πραγματοποιηθούν περισσότερες αλλαγές στο νυφικό της ή να έρθει να το δει μαζί με την οικογένεια και τις φίλες της, φυσικά και είναι δυνατό.

  Επίσης, αναλαμβάνουμε τη δημιουργία νυφικών εσωρούχων αλλά και βραδινών ενδυμάτων για τις φίλες της νύφης ή τη μαμά/πεθερά καθώς επίσης και τα παρανυφάκια".

  Νυφικά Noel Collection

  Νυφικό εσώρουχο και πέπλο αξεσουάρ - Noel CollectionΝυφικό εσώρουχο και πέπλο αξεσουάρ - Noel Collection

  Μπορώ να νοικιάσω ένα νυφικό που έχω ράψει σε εσάς;

  "Φυσικά και γίνεται! Μπορούμε να ράψουμε το νυφικό στα μέτρα σας κι εσείς να το νοικιάσετε".

  Σε τι τιμές;

  "Τα νυφικά τα παράγουμε εμείς γι' αυτό και έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε από ακριβά μέχρι πιο οικονομικά νυφικά, ανάλογα τις επιθυμίες σας. Ένα οικονομικό νυφικό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει όμορφο και με καλή ποιότητα".

  Έχετε και έτοιμα νυφικά;

  "Κάθε χρόνο δημιουργούμε τη νέα μας collection. Παρόλα αυτά, έχουμε και κάποια έτοιμα νυφικά, τα οποία αποτελούν δείγματα. Από αυτά τα δείγματα αν σας αρέσει και σας ταιριάζει κάποιο, μπορείτε να το νοικιάσετε ή να το αγοράσετε με πολύ χαμηλή τιμή. Φυσικά, θα το προσαρμόσουμε πάνω στο σώμα σας".

  Ατελιέ νυφικών Noel Collection

  Τι θα συμβουλεύατε μία νυφη για να βρει το νυφικό των ονειρών της;

  "Η ψυχολογία μίας νύφης εξαρτάται από το νυφικό της. Αν της νύφης της αρέσει η εμφάνιση της τότε αισθάνεται όμορφη και ευτυχισμένη. Από αυτό άλλωστε δεν εξαρτάται και η επιτυχία ενός γάμου; Επομένως, το πιο σημαντικο απ' όλα είναι να βρείτε το νυφικό που σας ταιριάζει, που σας κανει να αισθάνεστε όμορφη και κομψή. Γι' αυτό πρέπει να εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία που θα γνωρίζει τη δουλειά και θα διαλέξει το καλύτερο για εσάς. Εμείς είμαστε εδώ για εσάς για να βρούμε μαζί το νυφικό των ονείρων σας! Στην ομάδα μας έχουμε μοδίστρες, σχεδιάστριες, κεντίστρες, πατρονίστ, όλοι με μεγάλη εμπειρία, αγαπάμε τη δουλειά μας και έχουμε πολύ όρεξη να κάνουμε καλή δουλειά έτσι ώστε κάθε νύφη να είναι ευτυχισμένη!"

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!