Ο γάμος γλιτώνει από τα εμφράγματα.

19/07/2013
Ο γάμος γλιτώνει από τα εμφράγματα.
 • Επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal  οf Preventive Cardiology, απέδειξε ότι ο γάμος ωφελεί την καρδιά, αφού οι παντρεμένοι ακολουθούν πιο υγιεινή ζωή, δεν ξενυχτούν και δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

  Αναλύοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν με έκπληξη ότι οι εργένηδες άνδρες είχαν 58-66% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα σε σύγκριση με τους παντρεμένους, ενώ οι ανύπαντρες γυναίκες σε ποσοστό που άγγιζε το 65% κινδύνευαν  να υποστούν έμφραγμα, σε σχέση με όσες είχαν παντρευτεί.

  Πάντως από την ίδια μελέτη προέκυψε ότι ο γάμος είναι εξαιρετικά ευεργετικός για τις γυναίκες! Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που όσο περισσότερο κρατά  ο γάμος τους, τόσο λιγότερους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου εμφάνιζαν. Έτσι για κάθε 10 χρόνια συνεχούς γάμου αντιμετώπιζαν λιγότερο καρδιακό κίνδυνο σε ποσοστό  που φτάνει  το 13%. Ωστόσο, όταν ο γάμος είχε  προβλήματα , τότε "η καρδιά τους ράγιζε".

  Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους άνδρες που παντρεύτηκαν πολύ νέοι και απέκτησαν γρήγορα παιδιά, αφού κινδυνεύουν  να αποκτήσουν χρόνια φλεγμονή αργότερα στη ζωή τους. «Ο γάμος είναι μια κρίσιμη καμπή, που επηρεάζει το υπόλοιπο της ζωής τους ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της» επισημαίνουν οι επιστήμονες.

  I support healthy marriages

  Πάντως είτε single, είτε  ζευγάρι, αν ακολουθείτε απλούς βασικούς κανόνες μπορείτε να προστατέψετε την  καρδιά σας. Καθημερινή άσκηση,  διακοπή καπνίσματος, τήρηση με ευλάβεια των κανόνων της μεσογειακής δίαιτας  συχνό τσεκάπ.

  Βρείτε τα πάντα για το γάμο στο Gamos PortalGamos Portal

   

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
  • Προτείνουμε:

   Οι πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμο, εδώ