81η επέτειος για τον μακροβιότερο γάμο της Αμερικής

22/11/2013
81η επέτειος για τον μακροβιότερο γάμο της Αμερικής
 • Καθώς το ζευγάρι με τον μακροβιότερο γάμο στην Αμερική ετοιμάζεται να γιορτάσει την 81η επέτειο του, ο σύζυγος, John Betar, 102 ετών αποκαλύπτει το μυστικό πίσω από την απίστευτη σχέση τους: "Πάντα να συμφωνείς με τη γυναίκα σου"!

  Ο Τζον και η Ανν Μπέταρ κλέφτηκαν στις 25 Νοεμβρίου 1932, καθώς το έσκασαν από την κλειστή κοινωνία της περιοχής τους στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ. Ανέβηκαν στη Ford του Τζον και οδήγησαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στο Χάρισον της Ν. Υόρκης, αποφεύγοντας τα σχέδια του πατέρα της Ανν, που ήθελε να την παντρέψει με έναν άντρα 20 χρόνια μεγαλύτερό της!

  Ο γάμος του Τζον και της Ανν

  Τώρα, καθώς ετοιμάζονται να γιορτάσουν την  81η επέτειό τους, γελάνε όταν θυμούνται την αναστάτωση που προκάλεσαν.

  "Όλοι έκαναν σαν τρελοί και η θεία της γυναίκας μου παρηγορούσε τον πεθερό μου, λέγοντάς του ότι γάμος δεν θα διαρκέσει", λέει γελώντας ο Τζον Μπέταρ, ο οποίος στα 102 του οδηγεί ακόμη, "αν και όχι τόσο γρήγορα, όσο τη μέρα που παντρευτήκαμε".

  Η Ανν Μπέταρ, 98, λέει ότι "δεν είχα επιλογή, παρά να κλεφτώ, αφού ο πατέρας μου είχε κανονίσει να παντρευτώ έναν πολύ μεγαλύτερο άντρα και εγώ ήμουν 17. Ο Τζον δεν ήταν το αγόρι της διπλανής πόρτας, αλλά το αγόρι από απέναντι στο δρόμο, με τον οποίο ήμουν ερωτευμένη".

  "Αυτός ήταν 21 και συνήθιζε να με πηγαίνει στο σχολείο με το αυτοκίνητό του, μια Ford Roadster", προσθέτει.

  Τζον και Ανν

  "Γι' αυτό με παντρεύτηκε, ερωτεύτηκε το αυτοκίνητο", λέει γελώντας ο Τζόν, καθισμένος στον καναπές και κρατώντας το χέρι της γυναίκας του, στο σπίτι που ζουν από το 1964.

  Την ημέρα που το ζευγάρι δέθηκε για πάντα, η Μεγάλη Κρίση ήταν στην ακμή της, ο King Kong δεν είχε εμφανιστεί ακόμη στη μεγάλη οθόνη και ο μελλοντικός Πρόεδρος Τζον Κέννεντι ήταν ένα γυμνασιόπαιδο.

  "Παρακολουθήσαμε τον κόσμο να αλλάζει μαζί" λέει ο Τζον Μπέταρ. "Το κλειδί είναι  να συμφωνείς πάντα με τη γυναίκα σου".

  Το σπίτι του ζευγαριού βρίσκεται στον κόλπο του Long Island, μερικά μίλια από εκεί όπου μεγάλωσαν τα 5 παιδιά τους, στο Μπριτζπορτ. Ο ΄Τζον είχε ένα μανάβικο και στη συνέχεια έγινε μεσίτης.

  Φωτογραφίες του γάμου

  Η ζωή δεν ήταν πάντα εύκολη. Το ζευγάρι έχασε μία κόρη και τον μοχανογιό τους από καρκίνο, τα τελευταία 15 χρόνια.

  "Ανεξάρτητα από το πόσα παιδιά έχεις ή πόσο μεγάλα είναι, είναι το χειρότερο πράγμα για έναν γονιό", λέει η Ανν. "Αλλά η μεγάλη μας κόρη είναι 80 ετών". Οι Μπέταρ έχουν 14 εγγόνια και 16 δισέγγονα.

  Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, μια χριστιανική οργάνωση με το όνομα Παγκόσμιος Σύνδεσμος Γάμου, τους απένειμε τιμητική πλακέτα, ως το ζευγάρι με τον μακριβιότερο γάμο, βασισμένη σε υποψηφιότητες από όλη τη χώρα.

  Οι Μπέταρ πλέον τελειώνουν ο ένας τις προτάσεις του άλλου.

  "Θα είμαστε μαζί για πάντα", λέει ο Τζον, ενώ η Ανν προσθέτει μαλακά "κάπου θα είμαστε"...

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!
  • Προτείνουμε:

   Οι πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμο, εδώ