Ο Πρώτος Χορός του Ζευγαριού: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

24/07/2023
Ο Πρώτος Χορός του Ζευγαριού: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε Bright Bride Photography
 • Με όλα τα βλέμματα φίλων και συγγενών στραμμένα επάνω σας, η σκέψη του πρώτου χορού με τον/την αγαπημένο/η σας στη γαμήλια δεξίωση μπορεί να σας προκαλεί άγχος, όμως δεν χρειάζεται.

  Το GamosPortal θα σας δώσει τις καλύτερες συμβουλές ώστε να μην χάσετε την… πίστα κάτω από τα πόδια σας , αλλά αντιθέτως να απολαύσετε αυτή την ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή σας ως νεόνυμφοι.

  Τι Είδος Τραγουδιού να Επιλέξετε

  H επιλογή του τραγουδιού είναι πολύ σημαντική, μιας και πρέπει να σας αντιπροσωπεύει ως ζευγάρι. Ένα αργό μπλουζ κομμάτι είναι μια κλασική και “safe” επιλογή, αφενός γιατί δε χρειάζεται να μάθετε κάποια ιδιαίτερη χορογραφία και αφετέρου γιατί μπορείτε να βρείτε ένα ρομαντικό τραγούδι που οι στίχοι του θα “μιλούν” για την ιστορία αγάπης σας. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αναζητούν εναλλακτικά κομμάτια, από δυναμική ροκ μέχρι σύγχρονη upbeat μουσική. Είτε αποφασίσετε να χορέψετε  το Thank You For Loving Meτων Bon Jovi, το “Perfect” του Ed Sheeran, το “Βeautiful Day” των U2 ή το “Just the Way You Are” του Bruno Mars, το σημαντικότερο που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να νιώθετε ασφαλείς και άνετοι με τη μουσική επιλογή σας.

  Πότε Χορεύουν οι Νεόνυμφοι τον Πρώτο τους Χορό;

  Μόλις συγκεντρωθούν όλοι οι καλεσμένοι στην αίθουσα της γαμήλιας δεξίωσης, ο πρώτος χορός είθισται να “ανοίγει” το πάρτυ και μόλις αυτός τελειώσει σημαίνει πως η πίστα χορού είναι πλέον διαθέσιμη για όλους. Ωστόσο, κάποια ζευγάρια επιλέγουν άλλη στιγμή για τον πρώτο τους χορό, όπως μετά το σερβίρισμα του φαγητού, όπου και οι ίδιοι θα έχουν πλέον χαλαρώσει (σίγουρα λίγη σαμπάνια θα βοηθήσει σε αυτό!) και έτσι θα μπορούν να τον απολαύσουν καλύτερα.

  Ο Πρώτος Χορός δεν Είναι Μόνο για τους Νεόνυμφους

  Παραδοσιακά ο πρώτος χορός αφορά μόνο στο ίδιο το ζευγάρι, όμως αυτό δε σημαίνει πως αν θέλετε δεν μπορούν κάποιοι αγαπημένοι συγγενείς και φίλοι να σας συνοδεύσουν στην πίστα χορού. Ιδίως αν είστε ζευγάρι χαμηλών τόνων και δεν επιθυμείτε να είστε για ώρα το επίκεντρο της προσοχής, συνεννοηθείτε από πριν με τον dj ή τη μπάντα που θα είναι υπεύθυνοι για τη μουσική, σε κάποιο σημείο του τραγουδιού να προσκαλέσουν τους γονείς σας, τους κουμπάρους σας ή όποιον άλλο εσείς επιθυμείτε στην πίστα για να χορέψουν μαζί σας.

   

  Εξασκηθείτε στον Πρώτο σας Χορό

  Μιας και ο πρώτος χορός προκαλεί άγχος στους περισσότερους μελλόνυμφους, αφού κάνετε την επιλογή του τραγουδιού, αφιερώστε λίγο χρόνο μέσα στις ημέρες που θα προηγηθούν του γάμου σας για να κάνετε εξάσκηση με τον/την αγαπημένο/η σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικειωθείτε με την μουσική, θα μπείτε στον ρυθμό του και θα βρείτε ακόμα σε ποιο σημείο του μπορείτε να προσθέσετε ιδιαίτερες φιγούρες.

  Αν είστε από τα ζευγάρια που θέλετε να είστε προετοιμασμένοι στην εντέλεια, απευθυνθείτε σε μια σχολή χορού για να σχεδιάσετε με τον δάσκαλο όλη τη χορογραφία σας, είτε πρόκειται για μια πιο κλασική και απλή είτε για μια ξεχωριστή και fun, με την οποία θα εκπλήξετε τους καλεσμένους σας! Ο δάσκαλος χορού με την εμπειρία του θα συνθέσει μια χορογραφία στα μέτρα σας, με λιγότερες ή περισσότερες χορευτικές φιγούρες και θα σας καθοδηγήσει στο πώς να έχετε καλύτερη ισορροπία και στάση σώματος αλλά και πώς οι κινήσεις σας να δείχνουν απαλές και φυσικές.

  Όποιο τραγούδι και αν επιλέξετε για τον πρώτο σας χορό, μην ξεχάσετε να κοιτάτε το άλλο σας μισό στα μάτια, να χαμογελάτε και φυσικά να αφεθείτε στον ρυθμό!

  • Προτείνουμε:

   Σε κάθε βήμα του γάμου σας www.GamosPortal.gr

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!