Ο αρραβωνιαστικός σας συμμετέχει στο παιχνίδι του γάμου;

02/02/2015
Ο αρραβωνιαστικός σας συμμετέχει στο παιχνίδι του γάμου;
 • Η απόφαση πάρθηκε! Αποφασίσατε να παντρευτείτε και πλέετε σε πελάγη ευτυχίας. Τέλεια! Αρχίζετε σιγά σιγά να κάνετε την έρευνα σας και σκέφτεστε όλα όσα πρέπει να οργανώσετε μέχρι την ημερομηνία που έχετε ορίσει για τον γάμο σας. Πάρα πολύ ωραία! Ξαφνικά αντιλαμβάνεστε ότι ο αρραβωνιαστικός σας δεν μοιράζεται το ίδιο πάθος με εσάς σχετικά με την οργάνωση του γάμου σας και αυτό σας προκαλεί ανησυχία. Δεν πρέπει καθόλου να ανησυχείτε. Δεν είναι ότι δεν νιώθει χαρούμενος απλά δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει.

  Η παράδοση λέει ότι η νύφη είναι  αυτή που πρέπει να ασχοληθεί με την οργάνωση όλου του γάμου. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η μέρα εκείνη είναι αφιερωμένη μόνο σε αυτήν. Δεν ισχύει βέβαια αυτό. Η κάθε νύφη θέλει να έχει δίπλα της τον σύντροφο της και να παίρνουν από κοινού τις αποφάσεις για τα θέματα της οργάνωσης του γάμου τους, γιατί πολλές φορές ψάχνοντας, χάνεται σε έναν κυκεώνα προτάσεων, προσφορών, διαφορετικών θεμάτων. Καλό είναι να μπορούν να συμμετάσχουν και οι δύο.

  Εντάξει, δεν μπορεί ο αρραβωνιαστικός σας να σας πει από τι ύφασμα θα είναι το νυφικό σας ή να αποφασίσει για τα παπούτσια του γάμου σας, αλλά υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορεί να ασχοληθεί, έτσι ώστε να αποφορτιστείτε και εσείς από την μεγάλη πίεση.

  Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω  προτάσεις  και προσαρμόστε ότι σας ταιριάζει στα  δεδομένα της δικής σας σχέσης. Καλό θα ήταν να μην τρομάξετε τον σύντροφο σας από την αρχή. Απλά δείξτε του πόσο πολύ σημαντική είναι η δική του γνώμη για εσάς.

  Ξεκινήστε κάνοντας ένα πλάνο με όλα όσα περιλαμβάνονται στην οργάνωση του γάμους σας και συζητήστε το μαζί του.

  Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν από την αρχή όλες τις λεπτομέρειες της οργάνωσης, όμως όταν βλέπουν καταγεγραμμένα τα όσα πρέπει να γίνουν, λειτουργούν καλύτερα. Αυτό δίνει στο σύντροφο σας το δικαίωμα να επιλέξει από μόνος του με ποια πράγματα θέλει να ασχοληθεί και να βοηθήσει.

  Πάντα πριν πάρετε την τελική απόφαση δείξτε του τις τελευταίες δυο,  τρεις επιλογές που έχετε καταλήξει και αποφασίστε μαζί για το οριστικό.

  Πάρτε πληροφορίες από τον γάμο των γονιών σας. Εννοείται και των δικών του, έτσι; Πολλές φορές η συμβουλή τους είναι ουσιαστική βοήθεια. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι έχουν σημαντική πείρα πάνω στο θέμα αυτό.

  Μην τον εμπλέξετε από πολύ νωρίς. Αν ο γάμος σας γίνει μετά από ένα χρόνο, το καλύτερο διάστημα για να ασχοληθεί ο αρραβωνιαστικός σας με τα θέματα που έχει αναλάβει, είναι οι τελευταίοι έξι μήνες.

  Μην μιλάτε συνεχώς για τον γάμο σας. Ασχοληθείτε και με άλλα θέματα. Βγείτε διασκεδάστε, επικοινωνήστε αλλά μην τα κάνετε όλα αυτά σε σχέση με τον γάμο σας. Κάντε κάτι αυθόρμητο, που θα σας θυμίζει το γιατί αποφασίσατε  να παντρευτείτε και να σας χαλαρώσει από όλες τις διαδικασίες.

  Θέματα που μπορείτε να του αναθέσετε είναι:

  • Ο φωτογράφος και το video
  • Το ταξίδι του μέλιτος
  • Επιλογή D.J.
  • Επιλογή αυτοκινήτου μεταφοράς
  • Επιλογή καταστήματος για λίστα γάμου

  Να είστε ειλικρινής μαζί του και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρνετε σε κάτι, ζητήστε άμεσα την βοήθεια του.

  Σίγουρα θα το εκτιμήσει.

  Της Βασιλικής Τριανταφύλλου, ιδιοκτήτριας του Κτήματος Καλυψώ

  • Προτείνουμε:

   Σε κάθε βήμα του γάμου σας www.GamosPortal.gr

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!