Γάμος: Ποιος Πληρώνει Τι;

08/11/2018
Γάμος: Ποιός Πληρώνει Τι; Γάμος: Ποιός Πληρώνει Τι; Photo by: RGB Studios
 • Όλοι ξέρουμε ότι ο γάμος έχει έξοδα. Πολλά έξοδα. Πώς όμως μοιράζονται αυτά ανάμεσα στο ζευγάρι και τις οικογένειες; Πού συμμετέχουν οι κουμπάροι; Ποιος πληρώνει τι σε κάθε περίπτωση; Παρότι σε διαφορετικές περιοχές επικρατούν διαφορετικές συνήθειες και παρότι οι εποχές έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα θεωρούνται ξεπερασμένα, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα τα έξοδα που προϋποθέτει η οργάνωση ενός γάμου και το ποιος επιβαρύνεται.

  Τι Πληρώνει ο καθένας:

  Ποιος πληρώνει τα Γραφειοκρατικά Έγγραφα;

  Σε ό,τι αφορά τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την τέλεση του γάμου, περισσότερο θα κοστίσει στους νεόνυμφους ο "κόπος", παρά τα ίδια τα παράβολα. Αξίζει χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το παράβολο χαρτοσήμου για γάμο, κοστίζει 15€. 

  *Βρείτε όλα τα Δικαιολογητικά Γάμου, εδώ

  Ποιος πληρώνει την Εκκλησία και τον Ιερέα;

  Αν πρόκειται να παντρευτείτε σε ορθόδοξη εκκλησία, τότε τα έξοδα της εκκλησίας και του ιερέα τα αναλαμβάνει ο/η κουμπάρος/α.

  Ποιος πληρώνει το Χώρο Δεξίωσης, το Catering και την Τούρτα;

  Όπως είθισται, η γαμήλια δεξίωση είναι ένα σημαντικό κομμάτι του γάμου που συνήθως αναλαμβάνουν οι γονείς του γαμπρού & της νύφης. Προς αποφυγή διενέξεων, τα τελευταία χρόνια, η κάθε οικογένεια πληρώνει το μερίδιο που της αναλογεί για τους δικούς της καλεσμένους.

  Όταν αναφερόμαστε στη Δεξίωση, εννοούμε την ενοικίαση του χώρου και το catering. Σε ορισμένες περιπτώσεις η Τούρτα Γάμου συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο, ενώ σε άλλες όχι.

  Ποιος πληρώνει τον Dj Γάμου;

  Η ηχητική κάλυψη και ο DJ αποτελεί έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία της δεξίωσης. Το ζευγάρι ορίζοντας τη συνάντηση με τον επαγγελματία Dj για το είδος και το ύφος της μουσικής, ταυτόχρονα αναλαμβάνει και τα έξοδα του. Αυτό που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψιν είναι το έξτρα κόστος σε περίπτωση που θελήσετε φωτορυθμικά, εφέ ή πυροτεχνήματα κατά την είσοδο σας.

  Ποιος πληρώνει τον Ανθοστολισμό;

  Πώς θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η γιορτινή ατμόσφαιρα ενός γάμου χωρίς τον ανθοστολισμό; Λουλούδια, υφάσματα, ευφάνταστα διακοσμητικά στοιχεία, όλα συνθέτουν την ατμόσφαιρα που ονειρεύεστε!

  Το ζευγάρι πληρώνει τον στολισμό της δεξίωσης και του αυτοκινήτου, ενώ οι κουμπάροι πληρώνουν το στολισμό της εκκλησίας. Ο γαμπρός πληρώνει τη νυφική ανθοδέσμη.

  Ποιος πληρώνει το Νυφικό;

  Οι γονείς του γαμπρού είναι αυτοί που αναλαμβάνουν την αγορά ή την ενοικίαση του νυφικού.

  Ποιος πληρώνει το Γαμπριάτικο Κοστούμι;

  Σε αρκετές περιοχές, το κοστούμι το πληρώνει ο γαμπρός, αλλά το πουκάμισο, τη γραβάτα, τα μανικετόκουμπα, τις κάλτσες και τα παπούτσια τα πληρώνουν οι γονείς της νύφης.

  Ποιος πληρώνει την περιποίηση της Νύφης;

  Το νυφικό μακιγιάζ, το hair styling καθώς και η περιποίηση νυχιών ανήκουν στα έξοδα της νύφης.

  Ποιος πληρώνει Προσκλητήρια και τις Μπομπονιέρες;

  Τα προκλητήρια καθώς και οι μπομπονιέρες ανήκουν στα είδη γάμου που θα διαλέξει και θα πληρώσει το ζευγάρι για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του. 

  Ποιος πληρώνει τις Βέρες;

  Η νύφη & ο γαμπρός θα επιλέξουν μαζί τις βέρες που θα τους συντροφεύσουν για το υπόλοιπο της κοινής τους ζωής. Όπως τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες, έτσι και οι βέρες ανήκουν στα έξοδα του ζευγαριού

  Ποιος πληρώνει το Φωτογράφο του Γάμου;

  Το ζευγάρι αναλαμβάνει να βρει τον επαγγελματία φωτογραφο γαμου που θα ανταποκρίνεται στην αισθητική και στο γούστο του, ώστε να κρατήσει τις αναμνήσεις αυτής της ξεχωριστής μέρας, αναλλοίωτες. Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν ότι το ζευγάρι θα πληρώσει για τη φωτογραφική και βιντεοσκοπική κάλυψη του γάμου.

  Ποιος πληρώνει τα Στέφανα και το Δισκοπότηρο;

  Αυτά, μαζί με τις λαμπάδες και το στολισμό της εκκλησίας, αποτελούν έξοδα των κουμπάρων.

  Ποιος Πληρώνει τι:

  Τι πληρώνει το ζευγάρι;

  • Τα Έγγραφα γάμου
  • Τον Dj Γάμου
  • Τον Ανθοστολισμό (εκτός της εκκλησίας)
  • Τα Προσκλητήρια και τις Μπομπονιέρες
  • Τον Φωτογράφο και το Video
  • Τις Βέρες
  • Το δώρο για τους κουμπάρους

  Τι πληρώνουν οι κουμπάροι;

  • Την εκκλησία και τον ιερέα
  • Τα Στέφανα και το Δισκοπότηρο
  • Τον στολισμό της εκκλησίας
  • Το δώρο στους νεόνυμφους

  Τι πληρώνουν οι γονείς του γαμπρού;

  • Το νυφικό

  Τι πληρώνουν οι γονείς της νύφης;

  • Τα αξεσουάρ του γαμπρού, εκτός του κοστουμιού: γραβάτα, μανικετόκουμπα, κάλτσες, παπούτσια, ρολόι

  Τι πληρώνει ο γαμπρός;

  • Το κοστούμι
  • Τη νυφική ανθοδέσμη
  • Το γαμήλιο ταξίδι

  Τι πληρώνει η νύφη;

  • Την περιποίησή της: μακιγιάζ, μαλλιά, νύχια κτλ

  Τι πληρώνουν οι οικογένειες μαζί;

  Όλα τα παραπάνω αποτελούν κατά κάποιον τρόπο γαμήλιες παραδόσεις που ακολουθούν τα περισσότερα ζευγάρια μέχρι και σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να τις ακολουθήσετε κατά γράμμα. Ο γάμος είναι χαρά και μπορείτε να τον πραγματοποιήσετε όπως πραγματικά επιθυμείτε. Το ίδιο συνεπάγεται και για τη διαχείριση των εξόδων σας. 

  • Προτείνουμε:

   Βρείτε τους πιο αξιόπιστους επαγγελματίες γάμου στο www.GamosPortal.gr

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!