Διαλέξτε Χώρο Δεξίωσης σε 10 Απλά Βήματα

07/05/2018
Διαλέξτε Χώρο Δεξίωσης σε 10 Απλά Βήματα Διαλέξτε Χώρο Δεξίωσης σε 10 Απλά Βήματα Φωτογραφία: Κτήμα Χρηστίδη, Θεσσαλονίκη
 • Ο χώρος που θα φιλοξενήσει το γαμήλιο πάρτυ είναι μία από τις πιο απαιτητικές επιλογές που έχει να κάνει ένα μελλόνυμφο ζευγάρι. Ο ίδιος ο χώρος, οι παροχές που προσφέρονται, το φαγητό, είναι μόνο μερικά απ' όσα θα σας απασχολήσουν για να καταλήξετε στην ιδανική επιλογή.  Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουμε 10 απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βρείτε τον τέλειο χώρο δεξίωσης για τα γούστα σας!

  Βήμα 1: Budget

  Τα πάντα ξεκινούν από εκεί, όχι μόνο στη δεξίωση, αλλά σε κάθε βήμα της οργάνωσης του γάμου. Αποφασίστε το είδος της δεξίωσης που θα κάνετε, ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες. Επιτρέψτε στους εαυτούς σας μικρές υπερβάσεις, αν αυτό ταιριάζει στα όνειρά σας, συγκρατηθείτε όμως από τις υπερβολές. Θυμηθείτε ότι το ζητούμενο είναι να περάσετε καλά, εσείς και οι καλεσμένοι σας και όχι να προσθέσετε οικονομικά βάρη που δεν αντέχετε, στη νέα σας ζωή.

  Βήμα 2: Το είδος του χώρου

  Αποφασίστε το περιβάλλον στο οποίο θα γίνει η δεξίωσή σας. Προτιμάτε ανοιχτό ή κλειστό χώρο; Στην παραλία ή στην εξοχή; Μέσα στην πόλη ή έξω; Πόσο σας ενδιαφέρει η θέα; Θέλετε οι καλεσμένοι σας να είναι κοντά μεταξύ τους ή προτιμάτε να υπάρχει άφθονος χώρος; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα σας δείξουν αν είναι προτιμότερο να αναζητήσετε ένα κτήμα, μια αίθουσα δεξιώσεων ή μια αίθουσα ξενοδοχείου.

  Όλα αυτά, βέβαια, έχοντα υπόψη πάντα το Βήμα 1.

  Φωτογραφία: ΚΥΒΕΛΗ Glamorous Event PlaceΦωτογραφία: ΚΥΒΕΛΗ Glamorous Event Place

  Βήμα 3: Ημερομηνία

  «Γιατί όχι πρώτα την ημερομηνία;», ίσως αναρωτηθείτε, όχι άδικα. Ωστόσο, η ημερομηνία υπόκειται στον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Μπορεί να αποφασίσετε μία ημερομηνία, στην οποία ο χώρος που έχετε επιλέξει δεν είναι διαθέσιμος. Από την άλλη, υπάρχουν ημερομηνίες ή ημέρες με χαμηλότερη ζήτηση, στις οποίες μπορεί να βρείτε ενδιαφέρουσες προσφορές. Σε κάθε περίπτωση, αν η ακριβής ημερομηνία είναι σημαντική για εσάς, θα πρέπει να οργανωθείτε νωρίς, αλλιώς καλό είναι να έχετε τουλάχιστο μία εναλλακτική.

  Βήμα 4: Αριθμός καλεσμένων

  Ο αριθμός των καλεσμένων είναι σε άμεση συνάρτηση με τα προηγούμενα βήματα. Ο πρώτος περιορισμός που υφίσταται, είναι σε σχέση με τον προϋπολογισμό σας. Δεν μπορείτε να έχετε περισσότερους καλεσμένους από όσους μπορείτε να πληρώσετε. Δεν μπορείτε επίσης να έχετε περισσότερους από όσους μπορεί να εξυπηρετήσει ο χώρος. Αλλά, συχνά, υπάρχει και περιορισμός όσον αφορά και τον ελάχιστο αριθμό.

  Κάθε χώρος δεξίωσης καλύπτει διαφορετική χωρητικότητα ατόμων, γι’ αυτό καλό θα είναι να γνωρίζετε εξαρχής πόσα άτομα θα καλέσετε.

  Κτήμα ExoticaΦωτογραφία: Κτήμα Exotica

  Βήμα 4: Αισθητική και ύφος

  Πρόκειται για δύο παράγοντες που μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε, αλλά είναι καθοριστικοί για το αποτέλεσμα. Πέρα από το budget, την ημερομηνία και τον αριθμό των καλεσμένων, κάθε χώρος έχει τη δική του αισθητική, το δικό του στυλ και διαφορετικές δυνατότητες σε ό,τι αφορά στον στολισμό, τη διακόσμηση και το στήσιμο. Σκεφτείτε το γενικότερο ύφος του γάμου σας και επιλέξτε ανάλογα. Φυσικά, μπορεί ο ίδιος ο χώρος να σας δώσει έμπνευση για το στυλ που θα ακολουθήσετε. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια σημαντική επιλογή.

  Βήμα 5: Ξεκινήστε την έρευνα

  Αφού επεξεργαστείτε όλα τα παραπάνω, ξεκινήστε την έρευνα σας. Στο Gamos Portal θα βρείτε κτήματα, αίθουσες και ξενοδοχεία που μπορούν να καλύψουν κάθε επιλογή που θα κάνετε.

  Σε κάθε καταχώρηση μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες, που θα βοηθήσουν σε μια πρώτη επιλογή.

  Βήμα 6: Ξεκαθάρισμα

  Αποκλείστε τους χώρους εκείνους που δεν καλύπτουν τις πρακτικές σας ανάγκες (π.χ. χωρητικότητα ατόμων, περιοχή), αλλά και εκείνους που δεν ικανοποιούν το προσωπικό σας γούστο. Κάπως έτσι, οι επιλογές που θα έχουν απομείνει θα είναι αυτές για τις οποίες αξίζει πραγματικά να επικοινωνήσετε.

  Βήμα 7: Επικοινωνήστε

  Σε κάθε καταχώρηση στο Gamos Portal, θα βρείτε μία φόρμα επικοινωνίας. Χρησιμοποιήστε την για να ζητήσετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε και μείνετε ήσυχοι ότι το μήνυμά σας θα φτάσει στον προορισμό του. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο του κάθε χώρου ή μέσω email.

  Σε κάθε επικοινωνία,  θα χρειαστεί να αναφέρετε τον αριθμό των ατόμων και την ημερομηνία. Είναι τα απαραίτητα δεδομένα που χρειάζονται όλοι οι επαγγελματίες.

  Λίμνη ΒουλιαγμένηςΦωτογραφία: Λίμνη Βουλιαγμένης

  Βήμα 8: Μάθετε περισσότερα

  Μην διστάσετε να κάνετε όσες ερωτήσεις χρειάζεστε για να καταλήξετε. Ρωτήστε για τις παροχές κάθε χώρου και μην θεωρείτε δεδομένο τίποτα. Μερικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι:

  • Αν ο χώρος διαθέτει δική του κουζίνα ή χρησιμοποιεί εξωτερικό catering. Στη δεύτερη περίπτωση, ποιο είναι το catering, ποια μενού προτείνει και αν μπορείτε να δοκιμάσετε το φαγητό.
  • Αν υπάρχουν επιπλέον παροχές, όπως ηχητική κάλυψη, στολισμός, ύπαρξη ή όχι ελεύθερου parking, παρκαδόροι και αν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή που έχετε λάβει.
  • Αν στους καλεσμένους σας υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, ρωτήστε αν υπάρχει εύκολη πρόσβαση για αυτά.
  • Αν υπάρχουν παιδιά, ρωτήστε αν υπάρχει χώρος για την απασχόλησή τους.

  Οινότρια Γη Κώστα ΛαζαρίδηΦωτό: Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη

  Βήμα 9: Επισκεφθείτε και δοκιμάστε

  Επιτέλους έφτασε η ώρα να επισκεφθείτε τους χώρους που έχετε καταλήξει ότι μπορούν να φιλοξενήσουν το γαμήλιο πάρτυ σας! Με ένα ραντεβού, θα μπορέσετε να  δείτε από κοντά και να αφουγκραστείτε την γαμήλια ατμόσφαιρα που θα σας προσφέρει ο καθένας ξεχωριστά. Εξετάστε την πρόσβαση, δείτε τον κάθε χώρο, μιλήστε με τους ανθρώπους του και φανταστείτε τον εαυτό σας στο περιβάλλον, σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν μπορείτε να το νιώσετε δικό σας, προχωρήστε!

  Πολλοί χώροι προσφέρουν τη δυνατότητα να παραβρεθείτε στη δεξίωση ενός άλλου γάμου, ώστε να εξετάσετε πως πραγματικά λειτουργεί ο χώρος κατά τη διάρκεια αυτής. Αξιοποιήστε την ευκαιρία, για να δείτε τον χώρο σε λειτουργία και το προσωπικό σε... δράση.

  Κτήμα ΑριάδνηΦωτογραφία: Κτήμα Αριάδνη

  Επίσης, αν ο χώρος είναι εξωτερικός, ρωτήστε τι παροχές σας προσφέρονται σε περίπτωση απρόσμενων καιρικών συνθηκών, αλλά και αν υπάρχει εναλλακτική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. γεννήτρια).

  Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση, μην ξεχνάτε ότι το καλό φαγητό θα κάνει τη διαφορά και σε εσάς, αλλά κυρίως στους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε την ποιότητα του φαγητού που σας προσφέρεται και επιλέξτε ανάμεσα στα διαθέσιμα menu.

  Φυσικά, μην ξεχάσετε τα ποτά! Και δεν εννοούμε αποκλειστικά τα αλκοολούχα. Ρωτήστε τι είδους δροσερά αφεψήματα σας προσφέρει το catering, τα λεγόμενα pre-drinks δηλαδή, δοκιμάστε το κρασί, και ενημερωθείτε για οποιοδήποτε έξτρα κόστος σε περίπτωση που επιθυμείτε ποτά με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλης.

  Βήμα 10: Κλείστε τη συμφωνία

  Αν έχετε μείνει ικανοποιημένοι από τα παραπάνω τότε έχετε φτάσει στο τελευταίο βήμα: το κλείσιμο. Δεν έχουμε συμβουλές για το ποσό που πρέπει να πληρώσετε και δεν θα σας πούμε πώς να διαπραγματευτείτε την τελική τιμή και τους όρους της συμφωνίας. Αν υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να θυμάστε, είναι το εξής: το φθηνό και το οικονομικό είναι πολύ διαφορετικές έννοιες. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τελική τιμή είναι πάρα πολλοί. Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αυτούς που είναι σημαντικοί για εσάς.

  Ελαιών ΦωςΦωτογραφία: Ελαιών Φως

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!