Αίθουσες Δεξιώσεων – 5 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε

27/07/2022
Αίθουσες Δεξιώσεων – 5 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε Φωτογραφία: Polis Convention Center, Θεσσαλονίκη
 • Η επιλογή του χώρου για τη δεξίωση του γάμου είναι μια από τις κομβικές επιλογές που θα πρέπει να κάνετε. Το πρώτο βήμα είναι να ξεκαθαρίσετε αν θα επιλέξετε μια αίθουσα δεξιώσεων, ένα κτήμα ή ένα ξενοδοχείο, καθώς κάθε κατηγορία χώρων έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, με ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

  Συχνά, το βασικό στοιχείο διαχωρισμού είναι ότι οι αίθουσες δεξιώσεων είναι κλειστοί, στεγασμένοι χώροι, σε αντίθεση π.χ. με τα κτήματα, που το χαρακτηριστικό τους είναι οι υπαίθριες δεξιώσεις, αν και οι διαχωρισμοί αυτοί τείνουν να αμβλυνθούν τα τελευταία χρόνια.

  Στην εποχή μας μπορείτε να βρείτε σύγχρονες αίθουσες δεξιώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες στο ζευγάρι και τους καλεσμένους του. Ωστόσο, πολλές είναι και οι παγίδες. Συγκεντρώσαμε λοιπόν 5 πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή αίθουσας δεξιώσεων για το γάμο σας.

  Τι να Προσέξετε Όταν Επιλέγετε μια Αίθουσα Δεξιώσεων

  Κατά την έρευνα αγοράς και την επίσκεψή σας στις αίθουσες που θέλετε να δείτε από κοντά, δώστε προσοχή στα εξής:

  Χωρητικότητα

  To πρώτο και πολύ βασικό είναι να δείτε τη χωρητικότητα της αίθουσας αλλά και του πάρκινγκ. Γι’ αυτό πρέπει ήδη να έχετε φτιάξει τη λίστα των καλεσμένων, ώστε να μη στριμώξετε τελευταία στιγμή 50 παραπάνω άτομα, κλείνοντας τους  διαδρόμους ανάμεσα στα τραπέζια ή την πίστα του χορού.

  Ceasar's ClubCEASAR'S CLUB 

  Πρόσβαση

  Καλό θα ήταν να επιλέξετε μια αίθουσα σε λογική απόσταση από την εκκλησία που θα γίνει ο γάμος σας, ώστε φίλοι και συγγενείς να μην χάσουν χρόνο σε μεγάλες διαδρομές. Ωστόσο, αν η ιδανική αίθουσα για σας είναι μακριά, φροντίστε να έχει εύκολη πρόσβαση και να είναι σαφείς οι οδηγίες ώστε οι καλεσμένοι σας να τη βρουν εύκολα.

  Αίθουσα Δεξιώσεων ΟνείριονΑίθουσα Δεξιώσεων ΟΝΕΙΡΙΟΝ

  CROWN HALLΑίθουσα Δεξιώσεων CROWN HALL

  Φαγητό

  Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που κρίνουν την επιτυχία μιας δεξίωσης, είναι το φαγητό. Ενημερωθείτε αν η αίθουσα έχει δική της κουζίνα ή αν συνεργάζεται με εξωτερικό catering και αν ναι, με ποιο. Ζητήστε λεπτομέρειες για το μενού, για τον σεφ, για τον αριθμό των σερβιτόρων και μην παραλείψετε να αξιοποιήσετε τη γευστική δοκιμή που προσφέρουν οι περισσότεροι χώροι δεξίωσης. Έτσι θα είστε περισσότερο σίγουροι τόσο για την ποιότητα του φαγητού που θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σας, όσο και για το επίπεδο της εξυπηρέτησης.

  Αίθουσα Δεξιώσεων ΜΙΑ ΦΟΡΑΑίθουσα Δεξιώσεων ΜΙΑ ΦΟΡΑ

  Εξοπλισμός, αρχιτεκτονική και διακόσμηση 

  Τα τραπέζια, οι καρέκλες, τα τραπεζομάντηλα, τα σερβίτσια, τα φωτιστικά, η υποδοχή, η πίστα χορού, τα υφάσματα, τα χρώματα, οι διακοσμητικές πινελιές (π.χ. πίνακες στους τοίχους), οι τουαλέτες, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα πρέπει να δείτε.

  Σε αντίθεση με ένα κτήμα, που το εξωτερικό περιβάλλον είναι το κυρίαρχο, στην αίθουσα δεξιώσεων το περιβάλλον είναι η ίδια η αίθουσα. Τόσο η εξωτερική, όσο κυρίως η εξωτερική της όψη, θα πρέπει να μπορούν να υπηρετήσουν το στυλ του γάμου που σχεδιάζετε.

  Επιπλέον, αν στους καλεσμένους σας υπάρχουν άτομα με κινητικά προβλήματα, δείτε αν υπάρχει πρόβλεψη και για τη δική τους πρόσβαση. Μην αφήσετε μια τέτοια λεπτομέρεια να αποκλείσει ανθρώπους που θα ήθελαν να μοιραστούν τη χαρά σας.

  Αίθουσα μικρών δεξιώσεων YARD86Αίθουσα μικρών δεξιώσεων YARD86

  Μουσική

  Διευκρινίστε αν η αίθουσα παρέχει DJ, καθώς και τον απαραίτητο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό ή αν θα πρέπει να βρείτε εσείς. Αν ναι, επιδιώξτε να τον γνωρίσετε και να τον δείτε σε «δράση» σε κάποια άλλη εκδήλωση, ώστε να είστε πιο σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα διασκεδάζουν ως το πρωί. Σημαντικό επίσης είναι να ξέρετε αν υπάρχει πρόβλημα με την ένταση της μουσικής, αν και αυτό σπάνια είναι πρόβλημα στους κλειστούς χώρους, εκτός αν υπάρχει και δεύτερη αίθουσα στο ίδιο κτίριο.

  Αίθουσα Δεξιώσεων GALA MULTI EVENTSΑίθουσα Δεξιώσεων GALA MULTI EVENTS

  Επίλογος

  Οι επαγγελματίες που έχουν επενδύσει σε μια αίθουσα δεξιώσεων, είναι σίγουρο ότι ενδιαφέρονται για την επιτυχία της εκδήλωσής σας, καθώς αποτελεί και ένα μέσο διαφήμισής τους. Δείτε τους σαν καλούς συνεργάτες, που κερδίζουν μαζί με εσάς. Το σημαντικό είναι, μέσα από προσεκτική έρευνα, να βρείτε αυτούς που θα μπορέσουν να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τα δικά σας σχέδια για μια επιτυχημένη δεξίωση, ώστε να απολαύσετε κάθε στιγμή χωρίς άγχος.

  • Προτείνουμε:

   Σε κάθε βήμα του γάμου σας www.GamosPortal.gr

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!