7 πράγματα που αποδεικνύουν ότι βρήκες τον εκλεκτό

27/02/2015
7 πράγματα που αποδεικνύουν ότι βρήκες τον εκλεκτό
 • Η απόφαση για το αν θέλεις ή όχι να περάσεις  το υπόλοιπο της ζωής σου με κάποιον είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Και ναι.. εντάξει, χάνεσαι στα μάτια του και έχετε τα «δικά σας» αστεία με τα οποία γελάτε, αλλά είσαι σίγουρη/σίγουρος ότι είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θέλεις να περάσεις μαζί του την υπόλοιπη σου ζωή;

  Παραθέτουμε λοιπόν εδώ 7 πράγματα τα οποία θα σε πείσουν ότι πρόκειται όντως για τον καλύτερο/καλύτερη σύντροφο, τον εκλεκτό. Αν λοιπόν αυτά ισχύουν σε γενικές γραμμές στη σχέση σας, τότε ναι! Έχεις βρει το άλλο σου μισό.

  1.    Είναι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θα στραφείς στα δύσκολα.

  Όταν ήσουν παιδί οι γονείς ήταν εκείνοι που σε σήκωναν όταν έπεφτες. Μετά γνώρισες την κολλητή/κολλητό σου και στηριζόσασταν σε εκείνη/εκείνον σχεδόν πάντα. Έτσι λοιπόν, όταν ο άνθρωπος με τον οποίο έχεις σχέση έχει αναλάβει κομμάτι αυτού του ρόλου είναι σοβαρή ένδειξη ότι αυτός είναι ο άνθρωπός σου. Πρώτα σε κείνον, πριν από οποιοδήποτε άλλον, τηλεφωνείς ή στέλνεις μήνυμα όταν νιώθεις την ανάγκη να ακούσεις τη φωνή ενός δικού σου ανθρώπου. Εκείνος ξέρει τον καλύτερο τρόπο να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα όταν έχεις  περάσει μια δύσκολη μέρα μαγειρεύοντάς σου, για παράδειγμα, μια λιχουδιά που ξέρει ότι θα σου φτιάξει τη διάθεση. Άλλωστε στα δύσκολα είναι που καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε έναν άνθρωπο που τον νιώθουμε τόσο οικείο.

  2.    Θυμάται τα μικρά και ασήμαντα.

  Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξέρεις ότι για κάποιον είσαι σημαντικός και ότι κάνει πράγματα για σένα χωρίς να το νιώθει σαν υποχρέωση. Όταν λοιπόν εκείνος αγοράζει για σένα τις μπάρες δημητριακών που σου αρέσουν ή όταν εκείνη θυμάται κάτι συγκεκριμένο που σου αρέσει στο κρεβάτι, αυτό είναι ένα σημάδι ότι είσαι ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων του/της. Όταν όμως δείχνει ενδιαφέρον για την οικογένειά σου ή τους φίλους σου, αυτό είναι σίγουρα κάτι πολύ πιο σημαντικό.

  Αν, για παράδειγμα, ο/η σύντροφός σου θυμάται ποιο είναι το αγαπημένο συγκρότημα του μικρού σου αδερφού ή όταν στέλνει ευχετήριο μήνυμα στη μητέρα σου για τα γενέθλιά της (χωρίς να χρειάζεται να τον/την παροτρύνεις εσύ,) αυτό αποτελεί απόδειξη ότι έχει κρατήσει πολύ καλές «σημειώσεις» για το τι είναι σημαντικό για σένα.

  3.    Κάνει θυσίες για σένα.

  Και δεν εννοούμε μόνο την περίπτωση που έγραψε τον αγώνα ποδοσφαίρου που έχασες επειδή η γιαγιά της σας είχε καλέσει για φαγητό, αλλά πιο μεγάλες θυσίες. Όταν για παράδειγμα αποφασίζει να σε ακολουθήσει σε άλλη πόλη εξαιτίας μιας καλής επαγγελματικής ευκαιρίας που σου δόθηκε. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα και σίγουρα είναι ένα σημάδι ότι είναι έτοιμος/έτοιμη για μια μακροχρόνια δέσμευση. Και τι είναι ακόμα πιο σημαντικό; Το γεγονός ότι με την ίδια χαρά θα έκανες κι εσύ το ίδιο για εκείνον/εκείνη.

  4.    Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου όταν είσαι μαζί του/της.

  Είναι σημαντικό ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί του να σε αποδέχεται όπως ακριβώς είσαι. ΚΑΙ στα καλύτερά σου ΚΑΙ στα άσχημά σου. Χωρίς, δηλαδή, να χρειάζεται να είσαι πάντα μακιγιαρισμένη, χωρίς να χρειάζεται να προσποιείσαι, χωρίς να είσαι πάντα καλοδιάθετος/τη. Είναι δηλαδή ο κατάλληλος άνθρωπος για σένα όταν δείχνει ότι αποδέχεται το γεγονός ότι έχεις καλές μέρες, κακές μέρες αλλά και μέρες που απλώς δεν έχεις διάθεση για πολλά πράγματα. Όταν με λίγα λόγια αισθάνεσαι άνετα να είσαι ο εαυτός σου όταν είσαστε μαζί και μάλιστα ακόμη και τότε δεν σταματά να σου λέει πόσο υπέροχος/υπέροχη είσαι.

  5.    Καυχιέται για σένα σε κάθε ευκαιρία που του/της δίνεται.

  Όταν λέει στους πάντες για την προαγωγή που πήρες στη δουλειά για παράδειγμα. Ο πραγματικός σύντροφος μιλάει με ενθουσιασμό για σένα κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία: στην οικογένεια, στους φίλους, στην ηλικιωμένη γειτόνισσα του πρώτου ορόφου, μέχρι και στο μανάβη μέχρι να του κόψει απόδειξη. Απλώς δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του/της από το να λέει σε όλους πόσο καταπληκτικός/καταπληκτική είσαι.

  6.    Ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τις διαφωνίες και τα καβγαδάκια σας.

  Τα καβγαδάκια είναι αναπόφευκτο μέρος οποιασδήποτε σχέσης, αλλά ο τρόπος που θα χειριστεί κάποιος τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες μπορεί πραγματικά να δείξει κατά πόσον είναι γραφτό να είσαστε μαζί για πάντα. Αν έχει τις κατάλληλες δεξιότητες που βοηθούν στην επίλυση μιας διαφωνίας είναι πολύ σημαντικό για την επιβίωση της σχέσης σας για πολλά χρόνια. Έτσι λοιπόν είναι ένα καλό σημάδι όταν ο/η σύντροφός σου δεν αποφεύγει τη σύγκρουση αλλά αντίθετα την «αγκαλιάζει» και μάλιστα καταβάλλοντας προσπάθεια να επιλυθεί.

  7.    Ξέρει να περνάει καλά μέσα στη σχέση.

  Όταν για παράδειγμα εκείνος σας παίρνει να χορέψετε εντελώς αιφνιδιαστικά ή όταν εκείνη σας ξεσηκώνει ένα ωραίο Κυριακάτικο πρωινό για μια χαλαρή βόλτα. Ακόμα και ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο πηγαίνοντας προς το χωριό μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικό και γενικά σας φαίνονται όλα πιο όμορφα όταν έχετε έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα σας. Και φυσικά δεν θα μπορούσες  να σκεφτείς πιο κατάλληλο άνθρωπο για να είναι δίπλα σου σε κάτι τέτοιο. Κάποιον που είναι διατεθειμένος  να περνάει μαζί σου τα εύκολα και τα δύσκολα με ένα χαμόγελο στα χείλη πρέπει οπωσδήποτε να τον κρατήσεις.

  Κανείς δεν χρειάζεται δίπλα του κάποιον που παίρνει τα πάντα σοβαρά και βλέπει μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Χρειάζεσαι κάποιον που να ξέρει πώς να διορθώσει μια κακή μέρα, μια άσχημη εβδομάδα που δεν περνάει με τίποτα και που βρίσκει πάντα έναν τρόπο δημιουργεί όμορφες στιγμές που θα κάνουν την κάθε μέρα καλύτερη.

  Εσείς έχετε βρει τον εκλεκτό; Το επόμενο βήμα, στο www.GamosPortal.gr

  Υπάρχουν περισσότερα από 7 πράγματα; Προσθέστε τα στα σχόλια.

  Photo άρθρου by Panos Rekouniotis Wedding Photography

  • Προτείνουμε:

   Σε κάθε βήμα του γάμου σας www.GamosPortal.gr

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!