7 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε αν Είστε η Μαμά της Νύφης ή του Γαμπρού.

23/10/2023
7 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε αν Είστε η Μαμά της Νύφης ή του Γαμπρού. Φωτογραφία: Photomoments
 • Το ζευγάρι που παντρεύεται είναι αδιαμφισβήτητα το επίκεντρο της προσοχής σε έναν γάμο, ωστόσο άλλα δύο πρόσωπα είναι εκείνα στα οποία οι καλεσμένοι θα έχουν την προσοχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς: οι μαμάδες της νύφης και του γαμπρού. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές ώστε να μην υποπέσετε σε λάθη που θα μπορούσαν να καταστρέψουν αυτή την όμορφη περίσταση.

   Μην Προσπαθείτε να Έχετε τον Πρώτο Λόγο στη Λίστα των Καλεσμένων.

  7 lathi 01

  Το πιο κοινότυπο λάθος που κάνουν οι μαμάδες των μελλόνυμφων είναι να επιλέγουν εκείνες ποιος θα προσκληθεί στον γάμο των παιδιών τους. Αυτό, όμως, μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στο κατά πόσο θα ευχαριστηθεί πραγματικά το ζευγάρι την τελετή αλλά και το πάρτι που θα ακολουθήσει. Υπάρχουν ζευγάρια που επιθυμούν κοντά τους μόνο τους πιο στενούς συγγενείς και φίλους, οπότε μην τους χαλάσετε την ξεχωριστή αυτή ημέρα καλώντας τον λογιστή σας ή εκείνη την ξαδέρφη που έχετε να της μιλήσετε 2 χρόνια.

  Αποφασίστε για τα Μαλλιά και το Μακιγιάζ σας Εγκαίρως.

  7 lathi 09

  Αν το φόρεμα που έχετε επιλέξει για την ημέρα του γάμου φοριέται σε ένα μόλις λεπτό, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον χρόνο που απαιτούν το χτένισμα και το μακιγιάζ. Αν αρχικά έχετε δηλώσει ότι δεν θέλετε να συμμετάσχετε στις υπηρεσίες της κομμώτριας και της μακιγιέζ, μια αλλαγή γνώμης την τελευταία στιγμή μπορεί να φέρει γκρίνια και καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα της νύφης. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε αποφασίσει εγκαίρως, μιας και πιθανόν να χρειαστούν περισσότεροι επαγγελματίες για να προλάβετε να είστε κι εσείς υπέρλαμπρες και στην ώρα σας.

  Φορέστε Οποιοδήποτε Άλλο Χρώμα Εκτός από Λευκό.

  7 lathi 07Φωτογράφος Studio Tselios

  Το λευκό σε έναν γάμο ανήκει αποκλειστικά στη νύφη (και στα παρανυφάκια-αν υπάρχουν). Εσείς οι μαμάδες οφείλετε να επιλέξετε για να σταθείτε δίπλα στο ευτυχισμένο ζευγάρι ένα χρώμα μακριά από την παλέτα του λευκού, συμπεριλαμβανομένων του ιβουάρ και του πολύ ανοιχτού εκρού. Δε θα θέλατε, εξάλλου, να πιστέψουν οι καλεσμένοι σας πως ανταγωνίζεστε τη νύφη!

  Μην Κάνετε Αλλαγές Χωρίς την άδεια του Ζευγαριού.

  7 lathi 11

  Κάθε μελλόνυμφο ζευγάρι έχει επενδύσει ατελείωτες ώρες σχεδιάζοντας την μεγάλη ημέρα τους. Ακόμα και για κάτι που κρατάει δυο-τρία λεπτά, όπως η είσοδος του ζευγαριού στον χώρο της δεξίωσης, έχουν αφιερωθεί ώρες σκέψης και συζήτησης για το πώς και τι. Γι’ αυτό οφείλετε να σεβαστείτε αυτές τις αποφάσεις και να μην κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή πίσω από την πλάτη τους.

  Μην Επεμβαίνετε στη Δουλειά του Φωτογράφου.

  7 lathi 10

  Οι φωτογράφοι γάμων είναι επαγγελματίες, συνήθως με χρόνια εμπειρίας και γνωρίζουν καλύτερα από όλους πώς να χειρίζονται τον φωτοσμό, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων και ταυτόχρονα είναι ειδικοί στο να εντοπίζουν υπέροχα backgrounds για τις γαμήλιες φωτογραφίες. Δε χρειάζονται, επομένως, κανέναν πάνω από το κεφάλι τους να τσεκάρει αν απαθανάτισαν σωστά τη μία ή την άλλη στιγμή της γαμήλιας τελετής και της δεξίωσης.

  Να Είστε στην Ώρα σας.

  7 lathi 04Φωτογράφος Photomoments

  Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, οι προετοιμασίες για έναν γάμο ξεκινούν μήνες πριν και -παρόλο που αφορούν σε μία μόλις ημέρα της ζωής του ζευγαριού- αυτή η ημέρα ωστόσο είναι η πιο ξεχωριστή και δεν μπορεί να επαναληφθεί, οπότε κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Οι μελλόνυμφοι γνωρίζουν πως έχουν μία μόλις ευκαιρία να γίνουν όλα όπως πρέπει, οπότε εσείς οι μαμάδες οφείλετε να τηρείτε αυστηρά το πλάνο του χρόνου, ώστε να μην τους δημιουργηθεί παραπάνω άγχος.

  Καταναλώστε το Αλκοόλ με Μέτρο.

  7 lathi 02Halandri Club

  Παρόλο που νιώθουμε τη χαρά σας, άλλωστε το παιδί σας παντρεύετε, και είναι απολύτως λογικό να θέλετε να το γιορτάσετε με άφθονη σαμπάνια, μην παρασυρθείτε και πιείτε παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Αφενός γιατί σίγουρα θα χρειαστεί να βοηθήσετε κατά τη διάρκεια της βραδιάς με απρόοπτα που ίσως προκύψουν και αφετέρου γιατί δε θα θέλατε να είστε το επίκεντρο του σχολιασμού μεταξύ φίλων και συγγενών το επόμενο πρωί.

  Ακολουθήστε τις συμβουλές του GamosPortal.gr, μείνετε μακριά από λάθη που θα μπορούσαν να χαλάσουν τη μοναδική αυτή ημέρα και απλώς καμαρώστε δίπλα στο αγαπημένο ζευγάρι! Ευχή μας: Να σας ζήσουν!

  • Προτείνουμε:

   Σε κάθε βήμα του γάμου σας www.GamosPortal.gr

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!