5 Τύποι Πεθεράς και Πως να τις Κατακτήσετε!

04/04/2023
5 Τύποι Πεθεράς και Πως να τις Κατακτήσετε!
 • Λένε πως όταν παντρεύεσαι τον αγαπημένο σου, παντρεύεσαι μαζί και την οικογένειά του. Και αν η σχέση σας με όλους τους υπόλοιπους είναι ιδιαίτερα καλή, υπάρχει κι ένα πρόσωπο που θα χρειαστεί λίγη περισσότερη προσπάθεια για να το “κατακτήσετε”: η πεθερά σας!

   

  1. H Ζηλιάρα Πεθερά

  Αυτό το είδος πεθεράς είναι από τα πιο δύσκολα να διαχειριστείτε. Είναι κολλημένη με τον γιο της και πιστεύει πως της τον κλέψατε μέσα από τα χέρια. Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί στο γάμο σας φορώντας μακρύ λευκό φόρεμα που παραπέμπει σε νυφικό. Καμία νύφη δεν είναι αρκετά καλή για τον κανακάρη της και αν μπορούσε θα τον κρατούσε κοντά της για πάντα. Τον παίρνει δέκα φορές τηλέφωνο την ημέρα, διεκδικεί διαρκώς χρόνο μαζί του, και είναι απολύτως ικανή να σας “φορτωθεί” όταν κανονίζετε ρομαντικές αποδράσεις.

  tip: δείξτε της πως δεν είστε ανταγωνίστριες, ούτε έχετε σκοπό να απομακρύνετε τον γιο της από εκείνη, μιας και τον αγαπάτε και τον νοιάζεστε εξίσου. Για να σας έχει επιλέξει, εξάλλου, κάτι είδε σε εσάς που τη θυμίζει.

  2. Η “Εγώ Ξέρω Καλύτερα”

  Ό,τι κι αν κάνετε, αυτή η πεθερά πάντα βρίσκει λάθη. Και όχι μόνο αυτό, τα κάνει και όλα καλύτερα από εσάς… άλλωστε εκείνη μεγάλωσε τον υπέροχο σύζυγό σας. Διορθώνει κάθε σας κίνηση στη μαγειρική, το νοικοκυριό, μέχρι και στον τρόπο που κρατάτε το μωρό σας αγκαλιά και μπορεί εύκολα να σας ρίξει την αυτοπεποίθηση στα πατώματα, αφού αρχίζετε κι εσείς να αμφισβητείτε τις ικανότητές σας λίγο-πολύ στα πάντα!

  tip: μην πέφτετε στην παγίδα της σύγκρισης και αρπάξτε κάθε ευκαιρία για να ζητήσετε την ¨καθοδήγησή¨ της…άλλωστε ο άντρας σας μιλάει συνέχεια για εκείνον τον καταπληκτικό μουσακά της μαμάς του.

  3. Η Γκρινιάρα-Παραπονιάρα Πεθερά

  Αυτές οι πεθερές μπορούν να γίνουν πολύ κουραστικές, αφού δεν είναι ευχαριστημένες με τίποτα και παραπονιούνται για τα πάντα: τη σύνταξη που δεν τους φτάνει, τη θεια Μαρίκα που τις έχει ξεχάσει, τα πόδια τους που μόνιμα πονάνε,τις φίλες τους που δεν επέμειναν αρκετά ώστε να τις πείσουν να πάνε μαζί τους σε εκείνη την εκδρομή, την κλιματική αλλαγή…ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Αν είναι μάλιστα χήρες, τα πράγματα χειροτερεύουν γιατί θα θέλουν να τις έχετε διαρκώς στη σκέψη σας, να τους τηλεφωνείτε 3 φορές την ημέρα (για να σας γκρινιάζουν) και να τις παίρνετε μαζί τις Κυριακές στις βόλτες σας. Είπαμε, είναι μόνες σε αυτή τη ζωή.

  tip: απλώς βάλτε την στη ζωή σας και κρατήστε την απασχολημένη, π.χ. με το να προσέχει κάποιες ώρες τα παιδιά σας. Έτσι εκείνη δε θα έχει χρόνο για γκρίνιες κι εσείς θα μπορείτε επιτέλους να απολαύσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μόνες με το άλλο σας μισό.

  4. Η Ανακατώστρα Πεθερά

  Ξέρει τα πάντα για τους πάντες και τα χρησιμοποιεί εναντίον τους. Μεταφέρει τις πληροφορίες εκεί ακριβώς που δεν πρέπει -και μάλιστα παραποιημένες- κι έπειτα συνηθίζει να λέει: “Πότε το είπα εγώ αυτό;”. Δεν αποκλείεται να τη δείτε να πίνει καφέ με την πρώην του άντρα σας, αφού πλέον είναι κολλητές. Θέλει να της δίνετε αναφορά για ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας, το καθημερινό σας πρόγραμμα, τι θα μαγειρέψετε αύριο και πού θα πάτε στις καλοκαιρινές σας διακοπές, οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι σε 4 μήνες.

  tip: όσο λιγότερα ξέρει αυτή η πεθερά τόσο το καλύτερο. Όταν “ψαρεύει” πληροφορίες για εσάς και την οικογένειά σας, απλώς στρέψτε τη συζήτηση σε εκείνη την ανιψιά της που έχει μείνει ανύπαντρη και αφήστε την να λέει.

  5. Η Χρυσή Πεθερά

  Όχι, δεν πρόκειται για αστικό μύθο. Αυτή η πεθερά αγαπάει πραγματικά τον γιο της, οπότε αγαπάει και εσάς. Σέβεται τη σχέση σας και επεμβαίνει μόνο για να σας τα ξαναβρεί όταν είστε τσακωμένοι. Θέλει να έχετε μια ευτυχισμένη οικογένεια και προσφέρεται να βοηθήσει σε ό,τι τη χρειαστείτε. Δίνει τις καλύτερες συμβουλές, σας έχει μάθει τις αγαπημένες της συνταγές με όλα τα μυστικά τους και μιλάει πάντα με τα πιο γλυκά λόγια για εσάς. Έχει γίνει η καλύτερή σας φίλη και δεν είναι καθόλου τυχαίο που σας βγαίνει αυθόρμητα να τη φωνάζετε “μαμά”!

  no tip: Συγχαρητήρια! Είστε η πιο τυχερή νύφη του κόσμου!

  Οι πεθερές δεν είναι τέλειες, όμως και ποιος είναι; Όλοι έχουμε τις παραξενιές μας, και αν πραγματικά νοιάζεστε για τον σύζυγό σας θα κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχετε μια καλή σχέση μαζί της, κερδίζοντας την ηρεμία στον έγγαμο βίο σας. Άλλωστε, όπως συχνά θα σας λέει και η ίδια: “δε θα είναι κοντά σας για πάντα”!

   

  • Προτείνουμε:

   Σε κάθε βήμα του γάμου σας www.GamosPortal.gr

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!