Οι 10 Καλύτερες Κινηματογραφικές Προτάσεις Γάμου

02/10/2016
Οι 10 Καλύτερες Κινηματογραφικές Προτάσεις Γάμου
 • Ύστερα από την τεράστια επιτυχία του άρθρου «Μόνικα - Τσάντλερ» που ομολογουμένως σε συγκίνησε, καθώς παραλλήλιζε τις προτάσεις του Hollywood με μια άλλη της διπλανής μας πόρτας, μπήκαμε στον πειρασμό να βρούμε τις καλύτερες κινηματογραφικές προτάσεις γάμου και να σου τις παρουσιάσουμε.  Ξέρουμε ότι είναι πάρα πολλές, μάζεψαμε όμως τις δέκα (10) πιο αγαπημένες. Πάρε δίπλα σου τα χαρτομάντηλα και κάτσε να πλαντάξουμε μαζί!

  Love Actually

  Ξέρω τι θα σκεφτείς για αυτή την ταινία… «Σικέ το παιχνίδι». Το να προτείνεις σ’ ερωτευμένο να δει αυτή την ταινία είναι το λιγότερο… ανόητο. Προφανώς και την έχει δει πολλές φορές. Εννοείται πως του έχει μείνει αξέχαστη η σκηνή όπου ο γοητευτικός Colin Firth φθάνει μέχρι την Πορτογαλία για να ζητήσει σε γάμο, σε  «τραγικά» πορτογαλικά την αγαπημένη του Lucia Moniz. Σίγουρα όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τη δει μπροστά του και να μην πατήσει το play.

  Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι

  Τότε το 1989 που παίχτηκε για πρώτη φορά αυτή η ταινία άφησε εποχή. Στην περίπτωση που ήσουν πολύ μικρός/η τότε και την έχεις χάσει –θα αντιπαρέλθω το πόσο σε μισώ και- θα σου προτείνω να τη δεις. Η ταινία έχει αφήσει εποχή βασικά για δύο σκηνές: Η μία είναι αυτή που η Meg Ryan προσποιείται οργασμό στην καφετέρια. Η άλλη όμως είναι που ο Billy Crystal της κάνει ερωτική εξομολόγηση και της την λέει παράλληλα. «Να σ’ αγαπάει ο άλλος με τα ελαττώματά σου»… Αξία ανεκτίμητη!

  Όσα παίρνει ο άνεμος

  Αν ήσουν μικρός/η στην προηγούμενη ταινία δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν έχεις καν ακούσει για τη θρυλική Σκάρλετ. Η ιστορία είναι λίγο πολύπλοκη και η Σκάρλετ λίγο άτυχη να το πω; Αναποφάσιστη ίσως; Κάποια στιγμή λοιπόν ο Clark Gable της λέει έξω από τα δόντια, αλλά με τόοοοση γοητεία: «I can’t go all my life waiting to catch you between husbands».

  gone with the wind 27

  Λογική και ευαισθησία

  Το εν λόγω μυθιστόρημα της Τζέιν Όστιν έχει κάνει πολλά ματάκια να ξαγρυπνίσουν διαβάζοντάς το και άλλα τόσα μυαλουδάκια να ονειρεύονται έναν τέτοιο έρωτα… Ανεκπλήρωτο στην αρχή, πλατωνικό στη συνέχεια και τέλειο στο φινάλε. Προσωπικά δεν θυμάμαι άλλη πιο πρωτότυπη γυναικεία αντίδραση στο άκουσμα μιας πρότασης. Εσύ;

  Notting Hill

  Εκείνη διάσημη ηθοποιός, εκείνος ένας σεμνός βιβλιοπώλης και ο έρωτάς τους θα περάσει από 100 και βάλε κύματα. Όσα περίπου και τα λεπτά της ταινίας. Κάπου πριν από το τέλος ο Χιου Γκραντ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να συνεχίσει τη βαρετή ζωή του. Τότε εμφανίζεται εκείνη και του κάνει πρόταση γάμου…

  Pretty Woman

  Πρόσεχε καλά. Μην πεις ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι της σταχτοπούτας γιατί… θα φάμε τα γοβάκια μας. Γιατί παρακαλώ μου το κατηγορείς; Επειδή εκείνη είναι η πιο αθώα πόρνη ever και εκείνος τα έχει όλα, αλλά δεν του φτάνουν; Ή μήπως επειδή στην τελευταία σκηνή εκείνος έρχεται με το κόκκινο άλογο – σπορ αμάξι ήθελα να πω - και σκαρφαλώνει τα σκαλιά για να τη σώσει; Καλά και αυτή δεν μπορούσε να του πετάξει τις πλεξούδες της; Καλά και εσύ δεν σταματάς την ειρωνεία γιατί συγκινήθηκα πάλι;

  Jerry Maguire

  Ο Τομ Κρουζ μπαίνει μέσα σε ένα δωμάτιο όπου καμιά δεκαριά δυστυχισμένες γυναίκες έχουν μαζευτεί και βρίζουν τους άντρες. Εκείνος ατρόμητος όπως μας έχει συνηθίσει από τις επικίνδυνες αποστολές ξεκινάει να κάνει ερωτική εξομολόγηση. Τότε εκείνη τον διακόπτει για να… Πάτα το κουμπάκι, μην τα περιμένεις όλα από εμένα!

  Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία

  Άλλη μια ταινία που έχει αφήσει εποχή. Όχι επειδή όλοι τρέχουν από τον έναν γάμο στον άλλο και δεν πάνε ποτέ στον δικό τους. Ούτε επειδή έχει μέσα μια σκηνή με ίσως τον καλύτερο επικήδειο που έχει ποτέ γραφτεί. Κυρίως επειδή σε μια ταινία όπως αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει μια απίστευτη πρόταση γάμου μέσα στη βροχή.

  He's Just Not That Into You

  Αυτός είναι κατά του γάμου. Εκείνη λέει ότι δεν την ενοχλεί. Όμως κάποια στιγμή εκείνος αλλάζει, κρύβει το δακτυλίδι κάπου που δεν μπορείς να φανταστείς… Σε ανύποπτο χρόνο γονατίζει και λέει τα πιο ρεαλιστικά και τρυφερά λόγια που έχουν ειπωθεί:“I love you so, so much. I need to make you happy, for me to even have a shot at being happy. Will. You. Marry. Me?”

  Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς

  Άμα έπηξες από τις αμερικανιές καιρός να δεις μια πρόταση γάμου από το πιο αντισυμβατικό ζευγάρι της ελληνικής τηλεόρασης. Ο Θοδωρής προσπαθεί να αποδείξει στη Δήμητρα ότι και εκείνος μπορεί -αν θέλει- να γίνει σαν όλους αυτούς τους ήρωες των φτηνών μυθιστορημάτων που τη γοητεύουν. Μόνο που τελικά δεν θέλει!

  Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν όμως οι κινηματογραφικές προτάσεις γάμου είναι όντως ατελείωτες. Για πες ποια είναι η δική σου αγαπημένη;

  Επιμέλεια: Ράινα Μελισσηνού

  Μετά την πρόταση γάμου www.GamosPortal.gr

  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!